Kardemums

Dagens lunch står i ugnen, Hirslåda med squash och aubergine från Vego Paradiso av Pia Hall. Det receptet är ju inte mitt att skänka bort här på nätet, så istället får ni ta del av min uppfinning päronkardemumma-mackan...



Du behöver:
Två (lika stora) brödskivor
margarin
ett litet päron (eller ett halvt stort, själv hade jag lite för mycket på bilden ovan)
ett par valnötskärnor
lite honung
kardemumma

Bred margarin på brödskivorna, skiva päronet och lägg på en av skivorna. Dutta honung här och där (eller ringla över om du har flytande). Bryt valnötskärnorna i lite mindre bitar och strö över. Strö på rikligt med kardemumma och lägg på den andra brödskivan. Grilla i smörgåsgrill eller våffeljärn tills päronet är mjukt och brödet fått fin färg.

Kommentarer
Postat av: bulle

wow! du är så vågad! har aldrig ätit söta varma mackor förut, måste testa!

2008-12-09 @ 15:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0