Mörk pastasås



Ingredienser
1 ½ dl svarta linser
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
en liten aubergine
200 g champinjnoner
en burk krossade tomater (400 g)
13 svarta oliver
1 dl matlagningsvin (vitt eller rött efter smak)
en stor nypa socker
1 tsk chili
2 tsk oregano
salt
peppar

Skölj linserna och koka linserna i knappt dubbla mängden vatten. Tärna under tiden auberginen. Fyll upp ungefär två cm olja i en tjockbottnad gryta och fräs/fritera auberginen tills den är mjuk och börjar få lite färg. Låt rinna av i sil eller durkslag och häll utan det mesta av oljan men spara lagom mycket för att fräsa löken i. Fräs hackad lök och finhackad vitlök tills den gula löken är mjuk. Skiva svampen och fräs tills den är mjuk. Tillsätt tomater, vin, socker, chili och oregano. Hacka oliverna och häll i dem. Tillsätt de kokade linserna och auberginen och smaka av med salt och peppar.

De flesta tomatsåser blir bäst av att stå och puttra ett tag, så gör gärna klart såsen innan du börjar med pastan så kan den stå och sjuda med pastan kokar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0