Rotfruktspytt
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/791690/images/2008/rotfruktspytt_23962520.jpg)
Igår hade jag lånat en våg för att göra chokladpraliner, vilket även gjorde att jag kunde väga ingredienser när jag lagade mat. ;D
Rotfruktspytt med ugnsbakade rödbetor
Ingredienser
Ca 650 g blandade rotsaker (t.ex potatis, palsternacka, kålrot och jordsärtsskocka)
Två rödbetor (140g)
En gul lök
75 g (2-3 dl) sojagranulat
salt
svartpeppar
olja
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna rotfrukterna och rödbetorna. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg i rotfruktstärningarna och rödbetorna i ett hörn för sig. Salta och peppra och ugnsbaka i ca 45 minuter tills rotfrukterna är genombakade och mjuka.
Medan rotfrukterna är i ugnen häller du på på kokhett vatten på granulatet (så mycket att det täcker) och låter det stå i ungefär 20 minuter. Hacka lök och fräs tills den är mjuk, tillsätt granulatet (häll av vattnet först) och bryn med salt och peppar.
När rotfrukterna är färdiga blandar du i dem i pannan (förutom rödbetan) och låter allt blandas väl.
Man kan även byta ut sojagranulatet mot några 2-3 dl kikärtor och om man vill krydda med lite curry.
Receptet ger ungefär två portioner.
Kommentarer
Postat av: Lisa
Men 6 gram rotsaker ska det väl inte vara?
Trackback