Fredagsmiddag

Klyftpotatis med panerad zucchini och tomatsås med kidneybönor

Du behöver:

1 kg potatis
olja
salt

olja
en gul lök
en vitlöksklyfta
ca 1 msk timjan
ca 2 tsk oregano
en burk krossade tomater
en nypa socker
salt
svartpeppar
2-3 dl kidneybönor

ett ägg
ströbröd
en zucchini

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna med rikligt med olja. Skölj och skala potatis eller borsta den ordentligt. Skär i klyftor efter smak (vissa gillar tjockare, vissa gillar tunnare - vad gillar du? :P ). Lägg i formen och pensla olja och strö salt över. Baka i ugnen 45-60 minuter.

Hacka löken och vitlöken. Fräs i olja. Salta, peppra och tillsätt timjan och oregano. Tillsätt krossade tomater och en nypa socker. Låt puttra på ganska låg värme men smaka gärna av först.

Börja under tiden med zucchinin. Skiva den ganska tunt. Doppa i ett upvispat ägg och vänd sedan skivorna i ströbröd. Stek på högvärme och salta lätt. Vänd efter en eller ett par minuter, när ströbrödet fått fin färg.

När potatisen börjar bli klar tillsätter du kindeybönorna i såsen. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Räcker till ungefär fyra personer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0